Om Olympisk Klub

Baggrund

Olympisk Klub Danmark

Den 25. November 1989 blev Olympisk Klub Danmark stiftet af Danmarks Olympiske Akademi.

I første omgang omfattede klubben OL-medaljetagere, men i 1991 blev den udvidet til at omfatte alle aktive deltagere, som har repræsenteret Danmark ved de Olympiske Lege.

Der er for tiden ca. 240 medlemmer af klubben.

Hvorfor en Olympisk Klub?

Formålet med OL-klubben er at støtte den olympiske bevægelse i Danmark og at medvirke til, at olympiske deltagere mødes.

Formålet er også at bidrage til den olympiske historie ved, at OL-deltagerne får mulighed for at skænke deres olympiske effekter som medaljer, sportstøj, redskaber, scrapbøger, fotos og film til det Olympiske Museum.

Som medlem kan optages enhver idrætsudøver, der for Danmark har deltaget aktivt i de Olympiske Lege eller Paralympiske Lege i henhold til IOC’s Charter eller IPC´s Charter.
IOC’s og IPC´s repræsentant i Danmark og Danmarks Idræts-Forbunds formand er fødte medlemmer af klubben.
Som ekstraordinære medlemmer kan optages direktøren for DIF/DOK, direktøren for Team Danmark, Chef de mission ved de Olympiske og Paralympiske Lege og formanden for Danmarks Olympiske Akademi samt non-athletics teamledere, trænere, fysioterapeuter, coaches o.l., der har været akkrediteret og været en del af det danske OL-hold eller Paralympiske hold.

Medlemmerne tilbydes bla. at kunne overvære udvalgte nationale og internationale sportsbegivenheder i Danmark.

Medlemmerne bliver hvert år inviteret til OL-træf i forbindelse med årsmødet en lørdag i marts/april, hvor programmet vil være varierende med f.eks. indlæg omkring forskellige olympiske emner.
Der kan også være indlagt tilbud om fysiske aktiviteter. Der har tidligere været fægtning, roning, bueskydning, petanque samt socialt samvær på programmet. Nogle af klubbens medlemmer har også bidraget med olympiske historier og erfaringer.
Efter aktiviteterne arrangeres en middag med fortsat socialt samvær.

Hvordan er OL-klubben organiseret?

Olympisk Klub Danmark består af en bestyrelse på op til 8 medlemmer:

  • Formand: Keld Nielsen, Håndbold 1984
  • Næstformand: Michael Kisbye Strøm, Håndbold 1984
  • Bestyrelsesmedlem: Kirsten Albrechtsen Sønderrup
Bestyrelsen

Formand

Keld Nielsen
keld.nielsen@olympian.org

Næstformand

Rene Nielsen

ganzeperson50@gmail.com

 

Kasserer

Bo Kaliszan
bo.kaliszan@olympian.org

Bestyrelsesmedlem

Michael Kisbye Strøm
kisbye-schmidt@post.tele.dk

Olympisk Klub har til formål at støtte den olympiske bevægelse i Danmark og medvirke, at olympiske deltagere mødes og bidrager til den olympiske historie med deres olympiske effekter som medaljer, redskaber, scrapbøger, fotos og film.

©2024 - Alle rettigheder reserveret | Login